Hoe ziet het perfecte webdesigner profiel eruit

webdesign blog

Hoe ziet het perfecte webdesigner profiel eruit

Het perfecte webdesigner profiel

TECHNISCHE VAARDIGHEDEN

Laten we eerst eens kijken naar de technische kant van het perfecte webdesigner profiel, wat u moet weten. Al die vreemde acroniemen en termen kunnen intimiderend lijken, maar ze zijn echt vrij gemakkelijk – en super leuk! – als je ze eenmaal kent.

1. Visueel ontwerp

Het lijkt nogal voor de hand te liggen dat je design als een webdesigner nodig hebt. Maar wat dit omvat als het gaat om het digitale rijk, kan anders zijn dan wat u verwacht. In dit geval vormen ontwerpprincipes het uiterlijk van een site. Het varieert van verhoudingen tot typografie, rastersystemen tot kleurentheorie, en het is uw kans om u te verdiepen in het maken van moodboards en het typen van hiërarchieën en het experimenteren met weblettertypen en kleurenpaletten.

2. UX

Hier komen die grappige afkortingen! UX staat voor gebruikerservaring, of hoe mensen zich voelen (kalm, gefrustreerd, etc.) wanneer ze een website gebruiken. Natuurlijk wilt u dat de gebruikers van uw sites zich zo gelukkig voelen als een puppy die met een paardebloem stoeit!

Hiertoe onderzoek je je gebruikers en maak je ‘persona’s’ (profielen van imaginaire ideale gebruikers). U geeft de pagina’s en inhoud weer met een sitemap. U vindt het pad dat gebruikers op uw site volgen in gebruikersstromen. Surfen ze bijvoorbeeld altijd recht naar je social media? Of zijn ze gewoon op zoek naar contactinformatie? </ Em> En je zult wireframes bouwen om de belangrijkste delen van elke webpagina te schetsen.

3. Ontwerpsoftware

Zoals elke vakman, om je werk te doen, heb je de juiste tools nodig. En het kennen van de normen van de industrie zal in elk geval nuttig zij nen van pas komen. Terwijl het ontwerpen van een site nu in een webbrowser kan worden gedaan, zijn tools zoals Photoshop en Sketch degene die vrijwel alle ontwerpers gebruiken voor belangrijke delen van hun werk, zoals het maken van mockups, het ontwerpen van items zoals logo’s en afbeeldingen, en natuurlijk modificeren en verbeteren van foto’s. Dus je zou deze ook in je gereedschapskist moeten krijgen.

4. HTML

Je hebt je misschien niet voorgesteld dat een webontwerper met het perfecte webdesigner profiel, zou moeten kunnen coderen. Maar tegenwoordig is het een verwachte vaardigheid voor de meeste ontwerpopdrachten. En hey, het is een vrij gemakkelijke manier om je technologie aan te trekken en eigenlijk helemaal vanaf het begin websites te bouwen! HTML staat voor HyperText Markup Language, de coderingstaal die wordt gebruikt om inhoud op een webpagina te plaatsen en deze structuur te geven. Dat betekent dat je een hoop woorden omzet in koppen, alinea’s en voetteksten. En het is ook hoe u de “coole” inhoud zoals foto’s, video’s en afbeeldingen op een website krijgt.

5. CSS

En dan is er HTML’s partner, CSS of Cascading Style Sheets. CSS is de code die browsers vertelt hoe HTML voor een webpagina moet worden opgemaakt en weergegeven. Met andere woorden, het is wat ervoor zorgt dat alle tekst en andere inhoud er goed uitziet. Met CSS kunt u de kleuren aanpassen, de lettertypen wijzigen of een verbluffende achtergrond toevoegen – en nog veel meer! Dit is waar uw oog voor design echt schittert en hoe u uw creatieve stempel kunt drukken op elke site die u maakt.

Bonus! JavaScript

Terwijl je je ontwerpen kunt coderen met alleen HTML en CSS, als je ook met JavaScript kunt programmeren, heb je een groot voordeel tegenover de concurrentie. Met JavaScript kunt u statische elementen op uw site opnemen en ze interactief maken. Denk aan Twitter-feeds die automatisch worden bijgewerkt, websites die er anders uitzien als u bent ingelogd, afbeeldingschuifregelaars en meer!

 

ZACHTE VAARDIGHEDEN

Nu u het ontwerp en technische gedeelte niet meer nodig hebt, hoeft u alleen maar wat beheer toe te voegen om uzelf georganiseerd en effectief te houden in uw webontwerpwerk.

6. Tijdmanagement

Of u nu freelance gaat werken of voor een bedrijf werkt, u moet altijd op de hoogte blijven van uw planning en van uw projecten om een uitgesproken webontwerper te zijn. Dit kan inhouden dat u productiviteits-apps zoals takenlijsten of agenda’s leert kennen of, vooral als u in een grote organisatie werkt, projecttrackingstools zoals Trello of JIRA leert. Wat de tools ook zijn, het beheersen van de kunst om prioriteiten te stellen en uw werk te volgen, is essentieel voor uw succes (en gezond verstand!) in de drukke wereld van webdesign.

7. Communicatie

Contact houden en je punt overbrengen zijn ook onmisbare vaardigheden voor een ontwerper. Je houdt klanten up-to-date over de voortgang van hun projecten, plus pitching-ideeën en legt je creaties uit. En misschien wordt u zelfs opgeroepen om wat copywriting of bewerking voor sites uit te voeren, vooral als u een eigen (wo)-man-shop heeft. Dus zet uw schrijven en uw spreken vast, en u zult er zeker van zijn om in elke situatie uw punt duidelijk te maken.

8. SEO / Internet Marketing / Sociale media

De vaardigheden van SEO (zoekmachineoptimalisatie), marketing en sociale media lijken misschien meer bedoeld voor een verkoper dan voor een webdesigner. Maar aangezien internet tegenwoordig zo veel bedrijven verkoopt en u ook uw webontwikkelaarstalenten moet verkopen (wanneer u op zoek bent naar een baan of voor freelance klanten), moet u ook uw hoofd eromheen wikkelen. Zelfs al kent u de basisprincipes van elk, houdt ze in gedachten voor zowel de klant als voor uw eigen sites, dan komt u al een eind in uw webontwerperreis.

9. Bedrijf / klantbeheer

Als u de bottom line begrijpt, kunt u ervoor zorgen dat u of uw bedrijf winstgevend en duurzaam is. U hoeft niet terug te gaan voor uw schooltijd, maar u moet een idee hebben over de doelen en financiën van uw werkgever of uw eigen bedrijf, zodat u ze kunt gebruiken om uw werk te begeleiden. En als u rechtstreeks ontwerpt voor klanten, moet u een plan hebben om ervoor te zorgen dat uw cashflow en projectachterstand zowel op korte als lange termijn gezond en uitvoerbaar zijn.

Zoals je kunt zien, is er niets mysterieus of verbijsterend aan de vaardigheden die je nodig hebt om een webdesigner met “het perfecte webdesigner profiel” te worden. Een fundament in de technische kant en een goed houvast aan de organisatorische onderdelen zullen u zowel op gang brengen en u uit de nood helpen, terwijl u uw kennis en uw carrière in webdesign verder opbouwt.

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.