These skills make a successful Web Designer

webdesign blog

These skills make a successful Web Designer

Het perfecte webontwerpprofiel

TECHNISCHE VAARDIGHEDEN

Laten we eerst eens kijken naar de technische kant van wat u moet weten. Al die vreemde acroniemen en termen kunnen intimiderend lijken, maar ze zijn echt heel gemakkelijk – en superleuk! – als je ze eenmaal kent.

1. Visueel ontwerp

Het lijkt nogal voor de hand te liggen dat je design als een webdesigner nodig hebt. Maar wat dit omvat als het gaat om het digitale rijk, kan anders zijn dan wat u verwacht. In dit geval vormen ontwerpprincipes het uiterlijk van een site. Het varieert van verhoudingen tot typografie, rastersystemen tot kleurentheorie, en het is uw kans om te graven in het maken van moodboards en het typen van hiërarchieën en het experimenteren met weblettertypen en kleurenpaletten.

2. UX

Hier komen die grappige afkortingen! UX staat voor gebruikerservaring, of hoe mensen zich voelen (kalm, gefrustreerd, etc.) wanneer ze een website gebruiken. Natuurlijk wilt u dat de gebruikers van uw sites zich zo gelukkig voelen als een pup die ravotten in een veld met paardebloemen!

Hiertoe onderzoekt u uw gebruikers en maakt u ‘persona’s’ (profielen van imaginaire ideale gebruikers). U geeft de pagina’s en inhoud weer met een sitemap. U zult uitzoeken welk pad gebruikers op uw site opnemen in gebruikersstromen. Zitten ze bijvoorbeeld altijd recht naar sociale media? Of zijn ze alleen op zoek naar contactgegevens? En je zult wireframes bouwen om de belangrijkste delen van elke webpagina te schetsen.

3. Ontwerpsoftware

Zoals elke vakman, om je werk te doen, heb je de juiste tools nodig. En het kennen van de normen van de industrie zal in elk geval nuttig en kritisch zijn in veel. Hoewel het ontwerpen van een site nu in een webbrowser kan worden gedaan, zijn hulpmiddelen zoals Photoshop en Sketch degenen die bijna alle ontwerpers gebruiken voor belangrijke delen van hun werk, zoals het maken van mockups, het ontwerpen van items zoals logo’s en afbeeldingen, en natuurlijk modificeren en verbeteren. foto’s. Dus moet je ze ook in je gereedschapskist krijgen.

4. HTML

Je hebt je misschien niet voorgesteld dat een webontwerper zou moeten coderen. Maar tegenwoordig is het een verwachte vaardigheid voor de meeste ontwerpopdrachten. En, hey, het is een vrij gemakkelijke manier om je technologie aan te trekken en eigenlijk helemaal vanaf het begin websites te bouwen! HTML staat voor HyperText Markup Language, de codeertaal die wordt gebruikt om inhoud op een webpagina te plaatsen en deze structuur te geven. Dat betekent dat je een hoop woorden omzet in koppen, alinea’s en voetteksten. En het is ook hoe u de “coole” inhoud zoals foto’s, video’s en afbeeldingen op een website krijgt.

5. CSS

En dan is er HTML’s partner, CSS of Cascading Style Sheets. CSS is de code die browsers vertelt hoe HTML voor een webpagina moet worden opgemaakt en opgemaakt. Met andere woorden, het is wat ervoor zorgt dat alle tekst en andere inhoud er goed uitzien. Met CSS kunt u de kleuren aanpassen, de lettertypen wijzigen of een verbluffende achtergrond toevoegen – en nog veel meer! Dit is waar uw oog voor design echt schittert en hoe u uw creatieve stempel kunt drukken op elke site die u maakt.

Bonus! JavaScript

Terwijl je je ontwerpen kunt coderen met alleen HTML en CSS, als je ook met JavaScript kunt programmeren, heb je een groot voordeel tegenover de concurrentie. Met JavaScript kunt u statische elementen op uw site opnemen en ze interactief maken. Denk aan Twitter-feeds die automatisch worden bijgewerkt, websites die er anders uitzien als u bent ingelogd, afbeeldingschuifregelaars en meer!

 

ZACHTE VAARDIGHEDEN

Nu u het ontwerp en technische gedeelte niet meer nodig hebt, hoeft u alleen maar wat beheer toe te voegen om uzelf georganiseerd en effectief te houden in uw webontwerpwerk.

6. Tijdbeheer

Of je nu freelance bent of voor een bedrijf werkt, je moet altijd op de hoogte blijven van je planning en je projecten als een opvallende webontwerper. Dit kan inhouden dat u productiviteits-apps zoals takenlijsten of kalenders leert kennen of, vooral als u in een grote organisatie werkt, projecttrackingstools zoals Trello of JIRA leert. Wat de tools ook zijn, het beheersen van de kunst om prioriteiten te stellen en uw werk bij te houden, is essentieel voor uw succes (en gezond verstand!) In de drukke wereld van webdesign.

7. Communicatie

Contact houden en je punt overbrengen, zijn ook noodzakelijke vaardigheden voor een ontwerper. Je houdt klanten up-to-date over de voortgang van hun projecten, plus pitching-ideeën en legt je creaties uit. En misschien wordt u zelfs opgeroepen om wat copywriting of bewerking voor sites uit te voeren, vooral als u een eigen (wo) -man-shop heeft. Dus zet uw schrijven en uw spreken vast, en u zult er zeker van zijn om in elke situatie uw punt te laten zien.

8. SEO / marketing / sociale media

De vaardigheden van SEO (zoekmachineoptimalisatie), marketing en sociale media lijken misschien meer bedoeld voor een verkoper dan voor een webdesigner. Maar aangezien internet tegenwoordig zo veel bedrijven verkoopt en omdat u ook uw webontwikkelaarstalenten moet verkopen (wanneer u op zoek bent naar een baan of voor freelance klanten), moet u ook uw hoofd om hen heen wikkelen . Zelfs al kent u de basis van elk en houdt u ze in gedachten voor zowel de klant als uw eigen sites, dan krijgt u een lange weg te gaan in uw webontwerperreis.

9. Zakelijk / klantbeheer

Als u de bottom line begrijpt, kunt u ervoor zorgen dat u of uw bedrijf winstgevend en duurzaam is. U hoeft niet terug te gaan voor uw MBA, maar u moet een idee hebben over de doelen en financiën van uw werkgever of uw eigen bedrijf, zodat u ze kunt gebruiken om uw werk te begeleiden. En als u rechtstreeks ontwerpt voor klanten, moet u een plan hebben om ervoor te zorgen dat uw cashflow en projectachterstand zowel op korte als lange termijn gezond en uitvoerbaar zijn.

Zoals je kunt zien, is er niets mysterieus of verbijsterends aan de vaardigheden die je nodig hebt om een ​​webdesigner te worden. Een fundament in de technische kant en een goed handvat van de organisatorische onderdelen zullen u zowel op gang brengen als er zijn voor u terwijl u uw kennis en uw carrière in webdesign opbouwt.

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.