De beste webdesigner voor uw website

webdesigner

De beste webdesigner voor uw website

Hoe vindt u de beste webdesigner voor uw website?

Het bedenken van een visie voor je website was al moeilijk genoeg, nu is het de volgende grote hindernis om de juiste webdesigner te vinden om deze visie te realiseren. In dit bericht delen we 5 tips om u te helpen bij uw zoektocht naar de beste webdesigner voor uw website.

De eigen website van de webdesigner

Als u al een website heeft, heeft u misschien ontdekt dat deze op een of ander moment aan verwaarlozing heeft geleden. U vergat misschien om plug-ins bij te werken, spam-opmerkingen te verwijderen of 404-fouten te repareren. Let bij het kiezen van een webdesigner dus goed op het onderhoud van hun eigen website. Hun website moet goed ontworpen zijn en een hoge laadsnelheid van pagina’s en uiteraard goede prestaties hebben.

Een webdesigner die zijn eigen website verwaarloost, levert waarschijnlijk geen diensten van hoge kwaliteit en zorgt mogelijk niet goed voor de websites van zijn klanten, nadat het project is opgeleverd.

Afgelopen projecten

Eerdere projecten zeggen veel over een webdesigner. Als u begrijpt hoe websites zijn gebouwd, kunt u ze inspecteren en nuttige informatie afleiden over hoe de webdesigner werkt en welke strategieën en technologieën hij gebruikt. Als u niet veel weet over webdesign, kijk dan goed naar het volgende:

Identieke projecten: kijk of de projecten van de ontwikkelaar allemaal erg op elkaar lijken. Als dat zo is, geeft dit aan dat de ontwikkelaar vaak dezelfde websitesjabloon gebruikt, misschien om op te slaan, maar vaker is de reden gewoon een gebrek aan expertise. Gevarieerde ontwerpen staan voor goede webdesign kennis en hoge creativiteit.

Stijl van projecten: de stijl van een website kan u een goed beeld geven van wat u kunt verwachten voor uw eigen project. Als je het uiterlijk van eerdere projecten van een webdesigner niet leuk vindt, moet je blijven zoeken naar een ontwikkelaar met een stijl die bij je past.

Responsief webontwerp: blader eens door de projecten van de ontwikkelaars op een smartphone of tablet. Werken de websites daar optimaal? Als dat zo is, begrijpt en waardeert de ontwikkelaar het belang van responsief webdesign. Zo niet, zoek dan zeker een andere webdesigner.

Aandacht voor detail: kunt u bij het bekijken van de projecten onmiddellijk fouten opmerken? Worden de verschillende ontwerpelementen correct geladen? Werken de kleuren goed samen? Is de navigatiemenu intuïtief? Als u gemakkelijk fouten kunt herkennen als leek, betekent dit vaak dat de ontwikkelaar de projecten van zijn klanten niet serieus neemt.

Communicatie

Let tijdens het eerste contact en de briefing met uw webdesigner op volgende punten:

Is hij / zij het eens met uw wensen?
Worden uw eigen ideeën en wensen echt in acht genomen en serieus genomen? Of probeert de ontwikkelaar je voortdurend af te raden en je ideeën af te wijzen? Hier moet u ervoor zorgen dat uw input wordt geaccepteerd en dat uw ontwerpwensen worden gerespecteerd.

Beschrijft de webdesigner gedetailleerd waarom een bepaalde functie niet mogelijk is?
Adviseert en deelt de webdesigner zijn / haar eigen kennis om uw ontwerpconcepten te upgraden of te verbeteren? Helpt hij je alternatieven zoeken voor bijvoorbeeld niet haalbare ideeën?

Biedt hij / zij aanvullende hints en tips m.b.t. SEO?
Hoe u bijvoorbeeld zelf uw website beter kan doen scoren in de zoekmachines zoals Google. Tegenwoordig kan u bepaalde zaken zelf uitvoeren om zo uw website te optimaliseren. Dit kan gaan van het actief beheren van uw social mediakanalen tot af en toe een post te schrijven voor uw website. Kleine extra’s om uw website te boosten in de rankings, waarvoor u dus niet steeds een betalende oplossing moet zoeken.

Als dit allemaal niet het geval is, zal de webdesigner alleen geïnteresseerd zijn om het project snel te voltooien en betaald te krijgen, zonder zich zorgen te maken over uw welzijn en succes.

Beschikbaarheid

De werktijden of de tijden waarop u toegang hebt tot een webdesigner zegt veel over hun klantenservice. Opening- en sluitingstijden op normale kantooruren wijzen op een bureau of een bedrijf. Dit betekent vaak dat ze gespecialiseerd personeel hebben om de verschillende aspecten van webdesign aan te pakken. Helaas bent u hier wel gebonden aan die vooropgestelde openingsuren.

Beschikbaarheid de klok rond geeft sterk aan dat een freelancer alleen werkt. Hoewel zowel freelancers als webdesign bureaus resultaten van hoge kwaliteit kunnen leveren, is het voor u belangrijk naar wie uzelf opzoek bent?

Een bureau kan langs de ene kant uw project misschien sneller opleveren, waar de freelancer dan weer steeds beschikbaar is. Problemen tijdens het weekend of op feestdagen zouden in dit geval dus mogelijk veel sneller opgelost kunnen worden.

Projectkosten

Het spreekt voor zich dat de kosten van een website een grote rol spelen bij uw keuze voor de geschikte webdesigner. Dit moet natuurlijk binnen uw budget passen. Zoals gebruikelijk is in andere gebieden van het leven, kan het kiezen van de goedkoopste ontwikkelaar in regelrechte ramp zijn. Ga na of uw budget evenredig is met wat u voor ogen heeft. Indien u een voorstel krijgt dat ver onder uw eigen prijsidee valt, is het sterk afgeraden hierop in te gaan.

Aan de andere kant zijn er webdesigners die exorbitante prijzen vragen. Omdat elk websiteproject uniek is, is het moeilijk om exact te weten wat uw project mag kosten. Probeer in de regel altijd een goed evenwicht te vinden tussen kosten en waarde. Vergelijk dus steeds appelen met appelen vooraleer u beslist.

Besluit

Door rekening te houden met bovenstaande vijf tips, wordt het vermoedelijk al een stukje eenvoudiger om de beste webdesigner voor uw eigen website te vinden. Hoewel er veel gebieden zijn die u zal moeten onderzoeken, zijn de inspanningen zeker de moeite waard om de juiste webdesigner te vinden. Vooral omdat uw website een grote invloed zal hebben op hoe uw klanten, uw merk zullen ervaren.

Wenst u graag meer informatie of heeft u misschien een webdesign project waarmee u graag van start wenst te gaan? Neem contact met ons op en we bekijken samen of wij de beste webdesigner voor uw website zijn!

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.