Hoeveel kost een website in 2019?

what does a website cost

Hoeveel kost een website in 2019?

De kosten van een website zijn waarschijnlijk de eerste overweging van iedereen die zijn aanwezigheid online wil vestigen.

Een correcte offerte voor een website vragen is echter niet zo eenvoudig. De kosten zijn afhankelijk van het type website dat u wilt. Betere esthetiek en functionaliteiten van een website vereisen meer vaardigheden, wat betekent dat als u een geavanceerde website wilt, u uiteraard ook meer zal betalen.

In deze blog kijken we naar de belangrijkste factoren m.b.t. de kosten voor het uitwerken van een nieuwe website, nl. de basisuitgaven voor het bouwen van een website

Wanneer u een ontwikkelaar inhuurt om een ​​nieuwe website te bouwen, zijn dit de essentiële uitgaven die u kunt verwachten te betalen. Ze zijn voor de basisfuncties die vereist zijn voor het runnen van een website.

Domeinnaam:
Uw domeinnaam is erg belangrijk, omdat het uw identiteit op het internet is. Ervaren webontwikkelaars helpen u bij het verwerven van een domeinnaam die niet alleen uw bedrijf of doel vertegenwoordigt, maar die ook gemakkelijk te vinden, te onthouden en te promoten is. De kosten van domeinnamen beginnen bij ongeveer €20 en kunnen oplopen tot enkele duizenden, afhankelijk van uw keuze.

SSL-certificaat:
Een SSL-certificaat zorgt ervoor dat alle gegevens die worden uitgewisseld tussen u en uw klanten of bezoekers, versleuteld en beveiligd zijn. Het hebben van een SSL-certificaat is tegenwoordig vereist om te voldoen aan de GDPR-voorschriften. Het zal ook dienen om het vertrouwen van klanten te vergroten en SEO te verbeteren. SSL-certificaten kosten gewoonlijk tussen de €60 en €1000 per maand.

Webhosting:
Efficiënte webhosting is essentieel voor de prestaties en het succes van uw website. Webontwikkelaars gebruiken hun branchekennis om snelle en betrouwbare hosting te garanderen, afhankelijk van de behoeften van uw website. Verwacht u hier een een kostprijs vanaf ongeveer €12 per maand voor een gedeeld hostingplan, of vanaf €99 per maand voor een managed hostingplan. Hoe meer functionaliteit en bezoekers op uw site, hoe meer bandbreedte u nodig heeft en dus hoe meer u betaalt.

5 dingen om te doen voordat je een webdesigner inhuurt

Stel de doelen en doelstellingen van uw website vast:
Overweeg, voordat u een webdesigner raadpleegt, welke doelstellingen u wilt bereiken. Probeer je het bewustzijn in een markt te vergroten? Opleiden en informeren? Of misschien converteren en upsellen?

Met deze vragen kunt u een overzicht van het definitieve ontwerp van uw website laten maken. Schrijf in zoveel detail mogelijk, de visie op die u heeft voor uw website.

Maak een verlanglijstje voor het webontwerp:
Zijn er bepaalde functies en mogelijkheden die u graag op uw website zou willen zien? Schrijf het op. Deze kunnen het aantal webpagina’s, te gebruiken kleuren, menustructuur, online formulieren en meer omvatten. Door een webontwerplijst te maken, krijgt u een website die het beste bij uw visie past en hierdoor kunt u de webontwikkelaar ook snel laten inschatten hoeveel uw website gaat kosten om te bouwen.

Stel een budget voorop:
Hoewel uitgaven voor webontwerp doorgaans eenmalig worden betaald, is het verstandig om een ​​flexibel budget in te stellen voor extra kosten zoals hosting, onderhoud en ondersteuningskosten. Als je een beperkt budget hebt, verwacht dan niet veel in termen van uiterlijk en functionaliteit. Zoals het spreekwoord zegt, krijg waarvoor je betaalt.

Maak foto’s en verzamel afbeeldingen:
Om problemen met het auteursrecht te voorkomen en uw bezoekers een authentiek gevoel te geven, neemt u foto’s met een hoge resolutie van uw gebouwen, producten, het team of uzelf. Laat je niet verleiden om afbeeldingen van internet te downloaden en ze als je eigen te gebruiken, hoe goed ze er ook uit mogen zien. Als u dit wilt doen, zorg er dan voor dat u ze legaal verkrijgt van stockfoto-websites zoals Shutterstock.com. Kies afbeeldingen van hoge kwaliteit die de kernwaarden van uw website weergeven.

Een goede webontwikkelaar vinden

Zodra u uw projectplan klaar hebt, is het tijd om contact op te nemen met een webontwikkelaar.

Als ze je een goede deal bieden tegen een redelijke prijs, is dit zeker het overwegen waard. Maar wees voorzichtig, als het aanbod te goedkoop is of te goed voelt om waar te zijn, dan is dat waarschijnlijk niet het geval.

Als u meer wilt weten over de kosten van het bouwen van uw website, neem dan vandaag nog contact met ons op voor een GRATIS consult. Een lid van ons team beantwoordt al uw vragen en helpt u bij het ontwikkelen van ideeën voor uw website.

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.